Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@07:12:21 GMT

کن از نمای نزدیک پاسخی به جشنواره کن و عنکبوت مقدس

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۷۲۰۴۴

کن از نمای نزدیک پاسخی به جشنواره کن و عنکبوت مقدس

سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نمایشگاه کارتون و کاریکاتور «کن از نمای نزدیک» را با موضوع اهانت فیلم سینمایی «عنکبوت مقدس» به ساحت امام رضا(ع) و رویکرد سیاسی و ضدمذهبی جشنواره فیلم کن برپا کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، آیین افتتاحیه نمایشگاه کارتون و کاریکاتور «کن از نمای نزدیک» دوشنبه 16 خرداد به همت خانه کاریکاتور ایران و با مشارکت فرهنگ‌سرای مترو و معاونت امور فرهنگی و اجتماعی شرکت بهره‌برداری متروی تهران در ایوان انتظار میدان ولی‌عصر(عج) برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نمایشگاه در پی اهانت فیلم سینمایی «عنکبوت مقدس» به ساحت امام رضا(ع) و تقدیر از این فیلم حرمت‌شکن در جشنواره فیلم کن برپا شده و تا 26 خردادماه به کار خود ادامه خواهد داد. انتقاد از رویکرد سیاسی و ضدمذهبی جشنواره کن به زبان طنز از مهم‌ترین اهداف برگزاری نمایشگاه «کن از نمای نزدیک» است.

سمیعی: کاریکاتوریست‌ها نخستین گروهی بودند که به رویداد کن واکنش نشان دادند

امیرحسین سمیعی معاون هنری سازمان فرهنگی هنری درباره برپایی این نمایشگاه گفت: نمایشگاه کارتون و کاریکاتور «کن از نمای نزدیک» امروز رسماً کار خود را در نگارگذر بلوار کشاورز، ایوان انتظار میدان ولی‌عصر(عج) و پردیس ملت آغاز می‌کند. این نمایشگاه حاصل کار هنرمندان کارتونیست نخبه کشور است؛ هنرمندانی که جزو اولین کسانی هستند که به رویداد کن واکنش نشان دادند.

وی اضافه کرد: یکی از مراکز معتبر سازمان فرهنگی هنری که در زمینه هنرهای تجسمی فعالیت دارد، خانه کاریکاتور ایران است. این مرکز به خاطر پیوند مستمری که با هنرمندان این رشته دارد، نوعی هماهنگی در میان هنرمندانی ایجاد کرد که به صورت خودجوش وارد این عرصه شدند. در جمع‌بندی نهایی، به حدود 80 کاریکاتور رسیدیم که بعضی از آنها در اینجا به نمایش در آمده و تعدادی دیگر نیز در روزهای آتی نمایش داده خواهد شد.

علیشاهی: در جشنواره‌های خارجی سینماگرانی جایزه می‌گیرند که بیشترین سیاه نمایی را درباره ایران داشته باشند

پیمان علیشاهی از هنرمندانی که با پنج اثر در نمایشگاه «کن از نمای نزدیک» حضور دارد، درباره علت حضور در این نمایشگاه گفت: انگیزه اصلی من، موهن بودن فیلم «عنکبوت مقدس» و سیاه نمایی بیش از حد جشنواره‌های خارجی درباره ایران بود. در این جشنواره‌ها معمولاً سینماگرانی جایزه می‌گیرند و تشویق می‌شوند که بیشترین سیاه نمایی را انجام دهند.

وی ادامه داد: بارها در اخبار خوانده‌ام که وقتی کسانی از خارج به ایران می‌آیند، تعجب می‌کنند که ما بزرگراه یا ساختمان بلند داریم. چون در فیلم‌هایی که ایران را نمایش می‌دهند، همیشه بر خراب‌ترین و ویران‌ترین بخش‌های کشور تمرکز می‌شود. فیلم اخیر نیز چنین رویکردی داشت و من قصد داشتم آثاری در واکنش به آن تهیه کنم که وقتی از برپایی این نمایشگاه باخبر شدم، این آثار را در اختیار خانه کاریکاتور قرار دادم.

باطنی: جشنواره کن در چیدن ویترین خود با رویکرد سیاسی ید طولایی دارد

محمدصادق باطنی مدیر شبکه امید از دیگر مهمانان آیین افتتاحیه نمایشگاه «کن از نمای نزدیک» بود که درباره آن گفت: جشنواره‌های خارجی کارشان را خوب بلدند و کارشان چیدن ویترین است. ویترینی می‌چینند که جهت بدهد و سمت و سو مشخص کند. ظاهراً یک فستیوال کاملاً هنری است، ولی واقع امر این است که معمولاً خروجی‌ها نشان‌دهنده یک آرایش و چینش سیاسی است. جشنواره‌های مختلف این را اثبات کرده‌اند و جشنواره کن هم در رویکرد سیاسی در چیدن ویترین خود ید طولایی دارد.

وی با اشاره به فیلم سینمایی «عنکبوت مقدس» عنوان کرد: امسال فیلمی که نه بین تماشاگران جشنواره جایگاهی داشت و نه به لحاظ هنری ارزش خاصی دارا بود، مورد توجه قرار گرفت و بازیگری جایزه جشنواره را دریافت کرد که مشخص بود جایزه دادن به او یک گسل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را فعال می‌کند. به نظر می‌رسد برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی کمترین کاری است که می‌توان انجام داد تا نشان دهیم چیزی که عوض دارد گله ندارد.

در آیین افتتاحیه این نمایشگاه که با حضور تعدادی از هنرمندان و صاحبان آثار برگزار شد، بیانیه نمایشگاه نیز قرائت شد که متن آن به شرح زیر است:

«سنت تغییرناپذیر الهی بر پهنه عالم برقرار و ماندگار است و همواره دل‌های تشنه حقیقت، از چشمه هدایت حق سیراب می‌شوند.
جشنواره‌های فرهنگی و هنری که در غرب برگزار می‌شوند، با ارزش‌های الهی سازگاری ندارند.
از آخرین خیمه‌شب‌بازی‌های جشنواره‌های خارجی، نمایش مضحک جشنواره کن بود که با اهانت و توهین به ارزش‌های اسلامی فرهنگ دینی ما و جسارت به باورها و اعتقادات شیعیان، واکنش‌های زیادی را از سوی ملت ما، خصوصاً اهالی فرهنگ و هنر در پی داشته است.
این اقدام باعث شد هنرمندان برجسته کاریکاتوریست کشور در یک حرکت خودجوش با طراحی و تولید آثار کاریکاتور مخالفت خود را با این جشنواره اعلام کنند.
سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز هم سو با سایر کارگزاران فرهنگی و هنرمندان، با برگزاری نمایشگاهی از آثار این هنرمندان با عنوان «کن از نمای نزدیک» این اقدام سخیف جشنواره کن را محکوم و تاکید می‌کند با تمام مشقاتی که عرصه هنر و فرهنگ این مرز و بوم با آن روبه‌رو است، در هیچ زمانی حاضر نیست با هیاهوهای بی‌اساس و پوچ دست‌سازهای فرهنگ بیگانه هم‌کلام و با معاندان غربی همراه شود.
جامعه هنری هوشمند و فرهیخته در ایران اسلامی همواره در هر تنگنا و سختی و محدودیت اجازه تحقیر باورهای متعالی را نمی‌دهد.
در پایان، چراغ معرفت در دست می‌گیریم و نمی‌گذاریم افکار نادرست، فرهنگ و هنر این مرز و بوم را مورد خطاب قرار دهند.»

نمایشگاه «کن از نمای نزدیک» به شکل همزمان در بلوار کشاورز، ایوان انتظار و پردیس ملت میزبان علاقه‌مندان است و سید مسعود شجاعی طباطبایی، عباس گودرزی، عبدالمجید غیبی، علی شعبانی، علیرضا ذاکری، عاطفه یاریان، بهرامعلی حمیدی، فرامرز کشتکار، فرهاد رحیم قراملکی، حمید قالیجاری، حمید صوفی، حسین یوزباشی، ایمان نوری نجفی، معصومه موسوی، مازیار بیژنی، محمدعلی رجبی، سید محمدجواد طاهری، مجتبی صابری، نازنین اسماعیلی، پیمان علیشاهی، سجاد جعفری، زینب دادمحمدی و فرشاد خسروی تعدادی از هنرمندانی هستند که آثارشان در «کن از نمای نزدیک» به نمایش در آمده است.

علاقه‌مندان برای تماشای آثار نمایشگاه می‌توانند از ساعت 12 تا 24 به طبقه اول پردیس ملت مراجعه کنند. ایوان انتظار و پهنه نگارگذر بلوار کشاورز حدفاصل میدان ولی‌عصر(عج) تا خیابان حجاب دو نقطه دیگری است که نمایشگاه «کن از نمای نزدیک» در آن برپا می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کاریکاتور عکس کاریکاتور عکس سازمان فرهنگی هنری جشنواره های خارجی کن از نمای نزدیک رویکرد سیاسی ایوان انتظار عنکبوت مقدس جشنواره کن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۷۲۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای اعتلای مفاهیم انسانی اهل بیت (ع) در یک رویداد هنری

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری بیست و یکمین دوره جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع)، فرهاد قائمیان مدیر بیست ویکمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) در آستانه برگزاری مراسم اختتامیه این رویداد ملی پیامی را منتشر کرد.

در متن پیام فرهاد قائمیان آمده است:

«هنر» در همیشه تاریخ با وجود تفاوت‌های فراوان و تنوع قومیت‌ها همواره در قالب یک رسانه جریان ساز و جهانی، بیانگر احساس و اندیشه ای بوده که بدون توجه به مرزهای جغرافیایی، توانسته با جوامع و تمدن های مختلف ارتباط برقرار کرده و آنها را تحت نفوذ خود قرار دهد. رسانه ای که با تمام ابزارها و توانمندی هایش تغییرات شگرفی را در زیست انسان ها ایجاد کرده که تمرکز و پرداخت به این تغییرات فرهنگی و اجتماعی دربرگیرنده ابعاد مختلف و تامل برانگیزی است. تغییراتی که اکنون به واسطه برخی بدخواهی‌ها و کج اندیشی‌های تمامیت خواهانه فرهنگ بیگانه و مهاجمی که شکوفایی و بالندگی فرهنگ و هنر تمدن های بزرگ و دارای ریشه را نشانه رفته، تبدیل به اصلی ترین سلاح موثر برای مبارزه شده است.

مبارزه‌ای تمام عیار که بخش اعظمی از آن متوجه فرهنگ و هنر کشورهای اسلامی به ویژه سرزمین ایران با پیشینه‌ای بسیار ارزشمند مبتنی بر آموزه های الهی و عرفانی بوده و به پشتوانه سیره و روش ائمه اطهار (ع) پیام‌آور راستین هنر متعهد است. هنری که رسالتی عظیم برای انتقال مفاهیم انسانی به دنیای معاصر دارد و می‌بایست روشن کننده مسیری باشد که به واسطه رویدادهای موثر و جریان ساز نقش مهمی در اعتلای مفاهیم انسان دوستانه، صلح طلبانه و عدالت خواهانه اهل بیت (ع) ایفا کند.

و اکنون جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) با عبور از یک مسیر پرافتخار بیست ساله در قالب جشنواره ها و رویدادهای موثر تلاش کرده تا با توجه به ظرفیت ها و امکانات محدود خود بازوی قدرتمندی برای عرضه مفاهیم والا و سیره، فرهنگ و معارف رضوی در تمام کشور و حتی دیگر کشورها باشد. مسیری پر از عطر و شمیم نام نامی علی ابن موسی الرضا (ع) که سرشار از برکت و مهر و مهرورزی به واسطه دریچه و گستره «هنر» است.

امروز بنده و همه همکارانم در ستاد برگزاری این رویداد ملی به عنوان خادمان فرهنگی حرم رضوی مفتخریم تا در هم جواری با اهالی ارجمند و فرهیخته اهل فرهنگ و هنر که هنرشان مزین به نام این امام همام است، نظاره‌گر اختتامیه دوره بیست و یکمین جشنواره‌ای باشیم که از پس دوره‌های درخشان قبلی، به بلوغی رسیده که می تواند در آینده ای نزدیک سرمنشا خدمات و روشنگر راهی باشد که همه اهالی ایران عزیز به واسطه نام مقدس و مبارک حضرت رضا (ع) به آن می بالند.

بنده و همه همکارانم در بیست و یکمین دوره جشنواره فرهنگی هنری امام رضا علیه‌السلام، با کمک اندیشمندان در شوراهای سیاست‌گذاری و دبیران مجرب تمام تلاشمان را انجام دادیم تا در سایه نام پربرکت امام هشتم آثار فاخر و ارزشمند هنرمندان دغدغه مند این سرزمین را در بخش های مختلف پیش روی ارادتمندان و دوستداران امام رضا (ع) قرار دهیم.

در این مسیر اجرای محافل متعدد شعر در چهار بخش شعر فارسی، عربی، آذری و کودک و نوجوان در قالب ملی و بین المللی، برگزاری رویداد «آوای ارادت» در هشت استان کشور با محوریت ارایه آثار هنرمندان بومی و محلی در حوزه سرود و آواها و نواهای رضوی، بخشی از این اقدامات بوده است.

همچنین از مهم ترین ویژگی‌های برگزاری جشنواره دراین دوره، تغییر رویکرد از اجرای مراسم اختتامیه در یک استان و برگزاری محدود چند نمایش در بخش هنرهای نمایشی به برگزاری یک رویداد سراسری در کل کشور و اجرای بالغ بر ۵۵۰ نمایش در قالب سه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، تئاتر صحنه‌ای و تئاتر میدانی (خیابانی) در سراسر کشور تحت پوشش برنامه «چله رضوی» بوده است. ضمن اینکه برگزاری رویدادهای مختلف و با کیفیت در حوزه «هنرهای تصویری»، «سینما» و «هنرهای تجسمی» نیز بخش دیگری از فعالیت های ستاد برگزاری جشنواره را تشکیل می داد که امیدوارم آغازگر مسیر تازه و جریان سازی در توسعه هنرهای دینی به ویژه در میان مخاطبان باشد.

آنچه ارائیه شد، ره آوردی از روی ارادت به آستان مقدس حضرت رضا (ع) برای میزبانی شایسته از مخاطبان فهیم و هنرمندان شریف و عزیز و فرهیخته ای است که به واسطه حضور همه همکارانم در ستاد برگزاری بیست و یکمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) متشکل از دبیران محترم، اعضای محترم شورای سیاستگذاری و ستاد اجرایی نهایت کوشش خود را برای برگزاری یک رویداد جریان ساز انجام دادند.

بی تردید باید در این چارچوب از حمایت های بی دریغ جناب آقای دکتر محمدمهدی اسماعیلی وزیرمحترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، جناب آقای سید محمد هاشمی قائم مقام محترم وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی، جناب آقای مرتضی سعیدی‌زاده مدیریت بنیاد بین المللی امام رضا (ع) و همه عزیزانی که در برگزاری باشکوه این دوره از جشنواره نقش به سزایی ایفا کردند بی نهایت قدردانی کنم که برای اعتلای نام این رویداد ملی که مزین به نام حضرت رضا (ع) است از هیچ تلاشی دریغ نکردند.

بنده فرهاد قائمیان خادم ناقابل حریم رضوی و خدمتگزار اصحاب فرهیخته فرهنگ و هنر، از درگاه حضرت پروردگار می‌خواهم تا این تلاش‌ها و فعالیت‌ها در شناساندن فرهنگ و معارف رضوی، آن هم به واسطه زبان شیوای هنر برای عموم افراد جامعه به ویژه نسل جوان ایران اسلامی موثر باشد. مسیری که دعا می کنم در سال‌های بعد شاهد رشد بیش از پیش این رویدادها با تاثیر حداکثری در مخاطب آگاه و اندیشمند باشیم. رویدادهایی که به نام نامی علی بن موسی الرضا (ع) آمده تا تبدیل به مسیری درخشان در اعتلای فرهنگ و هنر ایران اسلامی شود.

کد خبر 6100072 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • تلاش برای اعتلای مفاهیم انسانی اهل بیت (ع) در یک رویداد هنری
  • واحد پردیس به جمع میزبانان جشنواره امامت و مهدویت پیوست
  • عملیات دیدنی تولید شکلات‌های نوتلا در کارخانه از نمای نزدیک (فیلم)
  • درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران! / گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک / ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید! / دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره / روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری
  • دبیر اجرایی و دبیر هنری جشنواره ملی تئاتر ایثار معرفی شدند
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است/ آشنایی نسل‌ امروز با فرهنگ رضوی
  • افتتاح نمایشگاه عکس وعده صادق در کوهدشت
  • جشنواره ملی اشکواره حسینی به دور هفتم رسید
  • برگزاری هفتمین جشنواره ملی اشکواره حسینی در مازندران