Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، درحالی که هنوز هم سهم استان‌هایی همچون سیستان و بلوچستان (ضریب نفوذ پهن‌باند همراه: ۸۷.۰۴) در مقایسه با تهران (ضریب نفوذ پهن‌باند همراه: ۱۳۰.۷۵) و البرز (ضریب نفوذ پهن‌باند همراه: ۱۳۹.۵۶) در زمینه ضریب نفوذ اینترنت پهن‌باند قابل مقایسه نیست، بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد، این حواشی هستند که غالب استفاده کاربران ایرانی از اینترنت را به دست گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

داده‌های گوگل‌ترند (یکی از سرویس‌های رایگان شرکت گوگل که میزان جست‌وجوی موضوعات مختلف را به تفکیک کشور و حتی شهر استخراج می‌کند) نشان می‌دهد که «متروپل آبادان»، «سریال یاغی»، «روز دختر»، «ولادت امام رضا(ع)»، «جومونگ»، «الهام چرخنده»، «توهین عنکبوت مقدس»، «یارانه خرداد»، «آبله میمون»، «سعید پورصمیمی»، «امتحانات خرداد» و «قرعه‌کشی خودرو»، بیشترین واژه‌های جست‌وجوشده در گوگل توسط ایرانی‌ها در خردادماه ۱۴۰۱ بوده است.    

از این رو، در این گزارش به بررسی جزئیات برخی از این جست‌وجوها که جزء موضوعات حاشیه‌ساز حوزه هنر و فرهنگ نیز بوده‌اند، می‌پردازیم.  

همراهی و انتظار برای «یاغی» از کجا آغاز شد؟

مجموعه‌ای که گفته می‌شود شخصیت اول داستان آن، نوعی ادای دین به شخصیت رمان «داستان جاوید» اسماعیل فصیح است، این روزها علاوه‌ بر این‌که اظهارنظرهای گوناگونی را در بر داشته، به یکی از ترندهای شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده. «یاغی» به کارگردانی محمد کارت در سال ۱۴۰۰ تولید شده و این روزها از شبکۀ نمایش خانگی در حال پخش است.

این در حالی است که داده‌های گوگل‌ترند حاکی از آن است که محبوبیت کلیدواژه «سریال یاغی» در میان جست‌وجوهای ایرانی‌ها در گوگل در فاصله ماه مه تا ژوئن به بیشترین میزان خود در ۹۰ روز اخیر رسیده است. با توجه به این‌که گوگل‌ترند عدد ۱۰۰ را به‌عنوان بالاترین امتیاز محبوبیت برای یک عبارت جست‌وجوشده در نظر می‌گیرد، جست‌وجوی «سریال یاغی» یک‌بار در روز ۱۶ ژوئن (۲۶ خرداد) به ۱۰۰ و یک‌بار نیز در ۹ ژوئن (۱۹ خرداد) به حوالی این میزان رسیده است.

بررسی‌ها این میزان از محبوبیت را البته بیشتر معنادار می‌کند؛ براین اساس، روز ۲۶ خرداد، زمان انتشار قسمت پنجم این سریال و روز ۱۹ خرداد نیز زمان انتشار قسمت چهارم این سریال بوده است.  

در عین حال، همین بررسی‌ها می‌گوید که مخاطبان این سریال از قسمت چهارم به بعد توجه بیشتری به آن داشته‌اند که این نیز خود ناشی از تاثیرات ترند شدن ویدیوهایی از این مجموعه در شبکه‌های اجتماعی، پس از انتشار قسمت‌های آغازین است که به‌گفته برخی مخاطبان، توجه آن‌ها را به تماشای آن‌ و انتظار برای قسمت پنجم جلب کرده است.  

امتیاز محبوبیت «سریال یاغی» در میان جست‌وجوی کاربران در ۹۰ روز اخیر

دیگر داده‌های گوگل‌ترند نیز آن‌چه را پیش‌تر نتیجه گرفته شد، تایید می‌کند؛ عبارات «ویدئو»، «سریال یاغی ویدئو»، «سریال یاغی قسمت چهارم» و «قسمت پنجم سریال یاغی»، جزء مرتبط‌ترین درخواست‌ها نسبت به جست‌وجوی این مجموعه هستند.  

 شهرهایی که بیشترین جست‌وجوی «سریال یاغی» را داشته‌اند بیشترین جست‌وجوی مرتبط با «سریال یاغی» و موضوعات مرتبط به این جست‌وجو چگونه توجه‌ها به «عنکبوت مقدس» جلب شد؟

در روزهای اخیر حضور یک فیلم در جشنواره کن نیز آغازگر حاشیه‌های دیگری در حوزه هنر و فرهنگ بود.  فیلم عنکبوت مقدس ساخته علی عباسی پس از رونمایی در جشنواره کن، بازتاب‌های مختلفی را به همراه داشت. داستان این فیلم برگرفته از ماجرای سعید حنایی و قتل‌های زنجیره‌ای او در چند دهه قبل در مشهد است که پیش‌تر سوژه فیلم ابراهیم ایرج‌زاد نیز در فیلمی با نام «عنکبوت» شده بود.

پس از این، درحالی که  حق پخش این فیلم به کمپانی امریکایی «UTOPIA» (یوتوپیا) رسید، سازمان سینمایی، وزارت ارشاد و برخی دیگر از نهادها و چهره‌های سیاسی و فرهنگی نیز نسبت به این فیلم واکنش‌هایی نشان دادند و بعضا آن را محکوم کردند.  

اما داده‌های گوگل‌ترند نشان می‌دهند که جست‌وجوی  «توهین عنکبوت مقدس» در روز ۳۰ مه (۹ خرداد) به بیشترین میزان خود رسید؛ روزی که مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی تاکید کرد که سازندۀ فیلم «عنبکوت مقدس» بدون هرگونه مجوز و هماهنگی با مسئولین سینمایی کشور اقدام به تهیه و تولید فیلم خود در خارج از کشور و با سرمایه خارجی کرده است.

امتیاز محبوبیت عبارت «توهین عنکبوت مقدس» در میان جست‌وجوی کاربران در ۹۰ روز اخیر

«عنکبوت مقدس توهین به ...»، «توهین به ...» و «توهین فیلم عنکبوت مقدس ...»، از جمله جست‌وجوهای مرتبط به عبارت یادشده بوده‌اند.

حاشیه‌هایی برای گشتن به‌دنبال سعید پورصمیمی و دیگران

جشنواره کن امسال، البته موجب ترند شدن نام چهره‌های دیگری هم شد؛ «سعید پورصمیمی»، دیگر عبارت محبوب جست‌وجوشده در خرداد گذشته است.  

نام این بازیگر در روز ۲۸ مه (۷ خرداد) بیشترین جست‌وجو در مدت اخیر را داشته است؛ درست وقتی که پس از حضور او در جشنواره فیلم کن امسال مطالبی از جانب کتایون ریاحی، دیگر بازیگر سینما، منتشر شد.

امتیاز محبوبیت عبارت «سعید پورصمیمی» در میان جست‌وجوی کاربران در ۹۰ روز اخیر

دیگر داده‌های این ابزار گوگل هم سندی دیگر بر این مدعاست؛ عبارات «کتایون ریاحی»، «کتایون ریاحی سعید پورصمیمی»، «عکس سعید پورصمیمی»، «سعید پورصمیمی و کتایون ریاحی» و «پورصمیمی و کتایون ریاحی»، بیشترین جست‌وجوهای مرتبط به نام این بازیگر بوده‌اند.  

بیشترین جست‌وجوی مرتبط با عبارت «سعید پورصمیمی» و موضوعات مرتبط به این جست‌وجو

افزون‌بر عباراتی که درمورد علت جست‌وجوی آن‌ها گفته شد، «جومونگ» و «الهام چرخنده» نیز از دیگر جست‌وجوهای محبوب بوده‌اند که داده‌های گوگل‌ترند درباره این دو نشان می‌دهد که ویدیوی منتشرشده از الهام چرخنده، بازیگر، در حال خواندن سرود «سلام فرمانده» و نیز پخش و بارگزاری سریال «جومونگ» توسط شبکه تماشا عوامل ترند شدن این عبارات در موتور جست‌وجوی گوگل بوده‌اند.  

بیشترین جست‌وجوی مرتبط با عبارت «جومونگ» و موضوعات مرتبط به این جست‌وجو

بیشترین جست‌وجوی مرتبط با عبارت «الهام چرخنده» و موضوعات مرتبط به این جست‌وجو  کد خبر 685465 منبع: ایسنا برچسب‌ها سینمای جهان خبر مهم بازیگران سینما و تلویزیون ایران فیلم و سریال ایرانی سینمای ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سینمای جهان خبر مهم بازیگران سینما و تلویزیون ایران فیلم و سریال ایرانی سینمای ایران توهین عنکبوت مقدس بیشترین جست وجو امتیاز محبوبیت سعید پورصمیمی ۹۰ روز اخیر کتایون ریاحی الهام چرخنده میان جست جست وجوهای سریال یاغی ضریب نفوذ ایرانی ها پهن باند بوده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۷۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای خالی یک سریال ایرانی درباره حسن صباح 

  دکترمراد عنادی؛ مدیرعامل مؤسسه جام‌جم، پژوهشگر و نویسنده کتاب «فرمانروایان الموت» است که چاپ دوم آن در نمایشگاه کتاب امسال و در غرفه نشر پردازش عرضه می‌شود. او در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما درباره سریال الحشاشین معتقد است، این مجموعه که در جهان عرب طی ماه رمضان پخش شد، تلاش داشته است ریشه داعش یا رادیکالیسم سلفی را به نزاریان الموت و حسن صباح به‌ویژه برگرداند. همچنین در پروژه الحشاشین سعی کرده‌اند افسانه‌ها را نیز وارد سریال کنند، مثلا داستان سه یار دبستانی یعنی خواجه نظام‌الملک، حسن صباح و خیام که نخستین‌بار از سوی رشید‌الدین فضل‌ا... مطرح شد بعدها در دیباچه ترجمه انگلیسی رباعیات خیام توسط ادوارد فیتزجرالد یادآوری گردید. ولی به‌گفته خاورشناس و استاد تاریخ، مارشال هاجسن: انگار آن را بعدها خود نزاری‌ها ساخته و پرداخته‌اند.عنادی که مطالعات مختلفی درباره حسن صباح داشته، می‌گوید: شماری از پژوهشگران اعتقاد دارند او متولد ایران بوده و درست است که اجدادش یمنی بوده‌اند اما از آنجا که یمن از دوره هخامنشی، اشکانی و ساسانی به بعد در گستره ایران فرهنگی بوده، صباح به‌دنبال استقلال ایران و حفظش بوده به‌ویژه یکی از شعارهاش در انتقاد از امپراتوری سلجوقی بر این مبناست که چرا با این همه قدرت و گستردگی باید سلجوقیان به‌دنبال تاییدیه گرفتن از خلافت عباسیانی باشند که نیرو و عده خاصی ندارند!  این کارشناس رسانه با بیان این‌که پرداختن به حسن صباح به‌دلیل شخصیت رازآلود و کاریزماتیکش برای مخاطبان خودبه‌خود جذاب است، می‌افزاید: این ساخته مصری‌ها بحث‌هایی را برانگیخته، مثلا روایتی هدف سریال را به ضدیت با اخوان ارجاع می‌دهد و روایتی بر ضدیت با شیعه ارائه می‌کند. به نظر می‌رسد الحشاشین جای بررسی و نقد بسیاری دارد، ولی بهتر است در کشور خودمان سرمایه‌گذاری واقع‌بینانه‌ای انجام بگیرد و درباره صباح یک سریال دقیق و هماهنگ با واقعیت‌های موجود ساخته شود. فضاها، تصاویر و لوکیشن‌های سریال هیچ‌کدام در ایران و مربوط به ایران و فرهنگش نیست و همه و همه در کشوری عربی و عرب‌زبان است. وی با تأکید بر این‌که بعدها جریان اسماعیلیه با صوفی‌گری و دراویش ترکیب و ادغام می‌شود تا زمان قاجار که بخشی از آنها به هند مهاجرت می‌کنند و آنجاست که میان آنها و انگلستان پیوندهایی برقرار می‌شود، می‌گوید: اسماعیلیه کنونی (به‌ویژه آقاخانیه) با آن اسماعیلیه تاریخی شاید از نظر نوستالژی و اسطوره‌ای به کیش حسن صباح وفاداری‌هایی داشته باشند وگرنه کلا چنین به نظر می‌رسد که سبک زندگی و شیوه تفکرشان کاملا عوض شده و از ماکت حسن صباح فقط به‌دنبال بهره‌برداری تاریخی و اعتباری برای خودشان هستند. اسماعیلیه فعلی خیلی حساسیت‌های مذهبی ندارد که همکاری با آنها را برنتابد. تساهل در نگاه‌شان موج می‌زند و به آن اصول سخت و سفت که صباح داشته، رویکرد و گرایشی ندارند. خود صباح براساس اسناد تاریخی، شخص بسیار معتقد و متشرعی بوده تا جایی که حتی با پسرانش به‌خاطر گناه یا کار غیرشرعی برخورد شدید کرده یا دخترانش که امورات زندگی‌شان را با نخریسی و دوک‌ریسی اداره می‌کردند و در کل زندگی بسیار ساده‌ای در پیش گرفته بودند و مقررات شریعت را به‌شدت رعایت می‌کردند. افزون بر این، فقر منابع مکتوب و دسترس نبودن منشور حسن صباح در مجموع رهبران جدیدشان را به تفسیر به رای گرایش داده و فرمان‌های من‌درآوردی که حتی خیلی از نگره و تفکر حسن صباح فاصله دارد.

دیگر خبرها

  • سکانس جنجالی توهین به جایگاه معلم در افعی تهران | ماجرای عکس دو نفره پیمان معادی | واکنش‌ها ادامه دارد | ویدئو
  • ماجرای حاشیه اخیر سریال کیانوش عیاری چیست؟
  • روایت سمیرا حسن‌پور  از پشت صحنه سریال اسکار | آقای مدیری آدم را بد عادت می‌کند
  • روایت بازیگر زن سینما از پشت صحنه سریال اسکار | آقای مدیری آدم را بد عادت می کند
  • جای خالی یک سریال ایرانی درباره حسن صباح 
  • تشکیل پرونده قضایی برای عوامل سریال «افعی تهران»
  • پارسا پیروزفر و اخاذی از زنان ثروتمند ؛ سکانسی که پربازدید شد | ببینید
  • تهیه‌کننده نون‌خ: سعید آقاخانی دستمزد نجومی نگرفته/ آمار مخاطبان تلویزیون بیش از آن چیزی است که گفته می‌شود
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت
  • (ویدئو) سکانس جنجالی در مورد شاه در یک سریال ایرانی